Zon Informatie.

Gezond genieten

Gun jezelf enkele ontspannende momenten op één van de moderne Sunfactor zonnebanken. Voel je mooier én gezonder! Want een mooie bruine teint is niet het enige voordeel van het gebruik van een zonnebank bij Sunfactor.

Zonlicht versterkt het hart

Zonlicht heeft een verbazingwekkend effect op het hart en bloedcirculatie. Het vermindert het risico op een hoge bloeddruk, verlaagd cholesterolwaarden en leidt tot een verbetering van de bloedcirculatie. Deze positieve resultaten zijn een belangrijke factor in het voorkomen van ernstige aandoeningen van het hart- en bloedvaten stelsel, bijvoorbeeld een hartinfarct.

Zonlicht versterkt de botten

Het UVB- aandeel van het zonlicht is voor de lichaamseigen vorming van vitamine D3 absoluut noodzakelijk. Vitamine D3 is een belangrijke voedingstof voor de opbouw van de botten want met behulp van deze vitamine wordt calcium in de botten opgeslagen. Vooral op hogere leeftijd voorkomt alleen een gezonde stofafwisseling van de botten het ontstaan van osteoporose.

Zonlicht maakt je gelukkig

Onder invloed van zonlicht maakt het lichaam gelukshormonen aan, bijvoorbeeld endorfine of serotonine. Wie kent niet het gelukzalige gevoel na een mooie zonnige dag op het strand? Maar ook bij depressieve stemmingen geven deze – door natuurlijke of kunstmatig zonlicht – gestimuleerde hormonen hun positieve werking aan de dag.

Zonlicht beschermt de huid

Een bruine huid is niets anders dan een beschermingsreactie van de huid tegen zonnestralen. De indirecte diepte bruining biedt een goede zonbescherming, die door stimulering van de melanine cellen in de huid van vitamine D wordt bereikt. Door gedeeltelijke voorbruinen onder de zonnebank bij Sunfactor kan een bescherming van de huid bereikt worden die overeenkomt met beschermingsfactor 3-5. Ook huidziektes worden met groot succes door UV-licht genezen zoals acne, psoriasis en neurodermitis.